Hans verdult

Hans Verdult is voor veel Bergenaren een bekend gezicht. Zijn krabbenbestaan begon in 1965 in de Muziekbuurt als echte krab.
Toch verliet hij in 1987 Bergen op Zoom, al was het onvrijwillig omdat hij in dienst moest. Daarna heeft hij nog in Engeland gewoond. Daar trouwde hij ook met een Engelse met wie hij terug in Bergen op Zoom kwam wonen en twee kinderen kreeg.

Inmiddels is hij gescheiden en heeft hij een fijne relatie met Virginie Huismans. Hij support graag zijn zoon wanneer die gaat voetballen en ook zijn dochter kan op haar vaders aanwezigheid rekenen wanneer ze gaat wedstrijddansen.

Na veel ervaring te hebben opgedaan in de uitzendbranche is Hans momenteel werkzaam in de re-integratiebranche voor de gemeente Steenbergen. Mensen aan werk helpen is het vak waar hij goed in is en wat hij graag doet.
En als hij dan vakantie heeft gaat hij graag naar het buitenland, waar hij met plezier mag proeven van de streekgebonden producten. "Ik ben niet zo'n sterke drank liefhebber, maar ik drink graag de lokale bieren of een wijntje".
En natuurlijk hoort daar ook een lekkere maaltijd bij. Hans is dol op Indonesisch. "Maar niet te vaak want dan vind ik het op een gegeven moment niet lekker meer. En ik houd van Grieks, maar het gekke is dat als je naar Griekenland op vakantie gaat, dan eet je niet zo lekker als wanneer je hier naar een Grieks restaurant gaat."

Hans is volgens eigen zeggen een carnavalsgek. Met de vastenavend maakt hij er dan ook echt een feest van met veel muziek.
Maar ook buiten de carnavalsperiode laat Hans van zich horen. Zo speelt hij graag toneel, zoals in het stuk 'Merck toch hoe sterck' dat tijdens de afgelopen vestingstedendagen werd opgevoerd. Hans speelt hierin de rol van Prins Maurits, de zoon van Willem van Oranje Nassau die veel voor Bergen op Zoom heeft betekend in de oorlog tegen de Spanjaarden.
Maar daarnaast was Prins Maurits ook een echte levensgenieter. En daar kan Hans zich wel in vinden.